ТРАНСПОРТНИЯТ БАТАЛЬОН В БУРГАС ОТБЕЛЯЗА 24 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ С ОСВЕЩАВАНЕ НА НОВА ВОЕННА ТЕХНИКА

Публикувано от d.bonchev на

ТРАНСПОРТНИЯТ БАТАЛЬОН В БУРГАС ОТБЕЛЯЗА 24 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ С ОСВЕЩАВАНЕ НА НОВА ВОЕННА ТЕХНИКА

Военното формирование придоби 10 броя нови 39-кубикови цистерни за гориво, които ще покрият всички стандарти на НАТО за провеждане на мисии и операции в чужбина. Новите машини са снабдени с всичко необходимо за превоз и логистика на 5 вида гориво за зареждане на различна военна и бойна техника.

Гости на събитието бяха бригаден генерал Тодор Тодоров – командир на командване за логистична поддръжка, капитан I ранг Павлин Петков от Флотилия бойни и спомагателни кораби Бургас, Михаил Хаджиянев – председател на Общински съвет Бургас, Станимир Апостолов – зам.-кмет по бюджет и финанси на Община Бургас, Георги Манев – общински съветник, подполковник Любомир Люцканов – командир на транспортен батальон Бургас и представители на военни формирования от Гарнизон Бургас.

Тържествено слово пред личния състав на транспортния батальон в Бургас произнесоха бригаден генерал Тодор Тодоров – командир на командване за логистична поддръжка и командирът на Транспортен батальон Бургас подполковник Любомир Люцканов.

„До края на годината има още проекти, които ще подобрят състоянието на Транспортния батальон, който е единственото военно формирование на Българската армия, декларирано като логистичен хъб за използване от ЕС. Това ще подобри инфраструктурата и окомплектоването на транспортния батальон. Благодаря на местната власт за взаимодействието, което имат с батальона“, заяви бригаден генерал Тодор Тодоров. Почетен плакет на Община Бургас получи подполковник Любомир Люцканов, а представители на бургаското православно духовенство извършиха църковен ритуал по освещаване на новата военна техника и водосвет за здраве и благополучие на командването и личния състав на батальона.

Община Бургас планира да направи четирилентов път с велоалея от ул. „Одрин“ (в района на „Кроношпан“) до кв. „Долно Езерово“ като допълнение на ремонта на двата портала на пътя, който върви в момента. 

 

Транспортният батальон в Бургас е създаден на 01.04.2000 г. като част от състава на Командването на материално – техническото осигуряване” под наименованието „Втори полк за придвижване и транспортиране”. Военното формирование, участва в логистичното осигуряване на военните формирования от състава на Българската армия в мирно време и при провеждане на военни операции по отбраната на Република България. Подготвя и поддържа в готовност логистични военни формирования за участие в международни операции в отговор на кризи извън територията на страната и за оказване на помощ на населението при тежки зимни условия.

ГАЛЕРИЯ
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4