• Важни съобщения
  • Новини

Информация във връзка с постъпилите в деловодството на Общински съвет – Бургас културни проекти за съфинансиране

ВХ. № НА ПРОЕКТ;

КАНДИДАТСТВАЩА

ОРГАНИЗАЦИЯ ИЛИ

ИНДИВИДУАЛЕН АРТИСТ

ЗАГЛАВИЕ

НА ПРОЕКТА

 

РЕЗЮМЕ НА ПРОЕКТА

 

1.Заявление № 08-00-6301/26.06.2017г.

Независима фондация „Театър в куфар“

 

 

 

 

 

9-то издание на „Ерата на Водолея“ - Фестивал на българския физически и визуален театър и пърформанс –  Бургас

 

 

 

„Ерата на Водолея – фестивал на българския танцов, физически и визуален театър и пърформанс“, провеждан през две години в Бургас, е иновативно събитие. На практика това е единственият форум в извън столицата, който прави преглед на постиженията на българските творци, работещи в горепосочените жанрове в България и чужбина.

Събитието се провежда през 2 години. От 2009 г. „Ерата на Водолея“ се ситуира като международен фестивал, на който освен образци от България, се представят и международни трупи, които представят развитието на тези жанрове в различните краища на света.

За деветото издание на фестивала са селекционирани за участие 8 проекта, създадени от български творци, работещи в страната, както и на гости от чужбина.

„Ерата на Водолея – фестивал на българския физически и визуален театър и пърформанс“ възниква през 2002 г. като спонтанен отговор на необходимостта от национален форум, където българските творци, работещи в посочените жанрове могат да покажат своите постижения, да фокусират вниманието на публика, критика и медии, както и да дискутират най-наболелите си проблеми.

2.Заявление № 08-00-6312/28.06.2017г.

Валери Петров Еличов – актьор в ДТ «А. Будевска» - Бургас – индивидуален артист

 

 

 

 

 

 

Поетично-музикален спектакъл за Васил Левски „В паметта на народа”

 

 

 

 

По случай 180 годишнината от рождението на Васил Левски Младежка театрална трупа „Валери и приятели“ подготвя поетично-музикален спектакъл под надслов „В паметта на народа“. Участие ще вземат актьори от трупата и хор „Милка Стоева“ към Младежки културен център – Бургас. Идеята е да се представи непоказвана, неизпълнявана до сега в България поема за Левски, написана от словенски поет и преведена съвсем наскоро на български език от Людмил Димитров.

В спектакъла членовете на младежката театрална трупа и на Хора ще са в ролята на Народа български, а Христо Недялков, ученик от НУМСИ „Проф. П. Владигеров“ – Бургас, ще е в ролята на Левски.

Ще звучат акапелно песни, изпълнявани от хористите на Светла Стоева.

3.Заявление № 08-00-6314/28.06.2017 г.

Надя Пеовска – художник

 

 

 

 

„Чрез изкуството да продължиш“

 

Чрез внасяне на Изобразителното изкуство в КОЦ Бургас и по-специално в помещенията, където се хоспитализират пациентите с онкологични заболявания  да се стимулират техните сетива, като насочат мислите си и погледа извън проблема и болничната стая наблюдавайки един различен свят – светът на изкуството, където могат да открият друго измерение и да се потопят в него и макар и за кратко да забравят за проблема. Идеята е чрез внасяне на изкуство в стаите да се окаже положително психологическо въздействие върху пациента с цел – засилване жизнената енергия и сила, поддържане на духа и волята, намиране на душевно спокойствие.

Изкуството може да помага на хората да преодоляват трудни моменти. Вместо голите, мрачни и потискащи стени пациентите ще виждат нещо красиво, което да оказва положителен ефект върху тяхната психика. Изборът на цветове и тематика ще бъдат съобразени, така че картините да имат възможно най-добро положително въздействие. За целта ще се направи проучване сред членове на Сдружение „Онкоболни и приятели“ – Бургас и с Арт – терапевт.

Към новоизработените картини специално за проекта, авторката ще дари за каузата част от творбите си от предходни години.

4.Заявление № 08-00-6317/29.06.2017г.

Владимир Иванов Спасов солист на Дует „Бургас“

 

 

„Бургас, моя  любов“  -

Албум

Музикален  албум

„Бургас –моя любов“ съдържа  12 песни  посветени  на Бургас, морето и любовта. Всички песни  са  на бургаски творци – композитори, поети и аранжьори. В  албума ще вземат участие – Руслан Карагьозов, Стефан Диомов, Росен Сеновски, Милена Добрева, Василена Чернаева,и Георги Милтиадов, както  и  поетите Лорис Мануелян,  Красимир Гюлмезов, Ваньо Вълчев и Пейо Пантелеев,  аранжьорите – Росен Сеновски, Валери Костов и Нивелин Мирков.

Песните  са посветени  на  всички поколения бургазлии.  На всички, които обичат родния ни град, всички които живеят и творят  в него. На най-младите, за да  обичат, да съхранят  красотата  на  града ни  и да останат да живеят в него. Всички  песни  са завет на бургазлии  да запазят детското си чисто сърце, да обичат  красивия ни град с прекрасната природа, да съхранят мечтите си  и спомените от детството, необятното море, което ни зарежда и  ни дава сили  за  живот и любов.

Песните са български със запазен  шлагерен  стил  и достигат  до всички  възрасти и  сърца.

5.Заявление № 08-00-6318/29.06.2017 г.

СНЦ „АРТПИЕРИЯ“

 

„Изворът на нимфите“

Изворът на нимфите е интердисциплинарен проект, който включва колаборация от различни изкуства – музика, балет, поезия, фолклорни танци и солови изпълнения. Съчетава древните традиции с модерното възприемане на културни образци, миналото и съвременността в места с културно-историческо значение, на които се дава нов прочит с помощта на изкуството.

Чрез възстановка – пърформанс обиталището на Трите нимфи оживява. Проектът има образователно, познавателно, възпитателно, естетическо и емоционално въздействие. Предназначен е както за младежката аудитория, така и за възрастните.

Спектакълът е предвиден за 22.09.2017 г. като вечерно културно събитие в „Акве Калиде“ за националния празник на Република България от 19:00 часа.

6.Заявление № 08-00-6321/30.06.2017г.

„Център за образование и иновации“

управител Атанаска Иванова – психолог – консултант

 

„Център за образование и иновации“

 

Целта на тазгодишното издание на фестивала на културата и здравето е да се запознаят хората с най-добрите техники за различните видове арт терапии, констилации, музикотерапии свързани с правилното развитие на личността от най-ранните детски години до най-късния етап на човешкото развитие по методите на Лора Бърк. Участниците ще се запознаят с културата на хранене, като част от динамичния стереотип за изграждане и сформиране на личността, в съчетание с един комплексно здравословен живот. Психолози ще помогнат да преминем от времето  на нашето минало към бъдещето ни. Целта е да се подобри качеството на живот, чрез повишаване на осъзнатостта в областта на личностното развитие, за да бъдем спокойни, извън зоната на агресия, здрави, продуктивни с ясно виждане и съзнание.

Ще бъдат включени различни теми и практики свързани с историческите дадености на Бургаски регион. Представител на Регионален исторически музей ще запознае с качествата и възможността на водата на влиянието и върху жизнения цикъл на човека.

7.Заявление № 08-00-6322/30.06.2017г.

Сдружение „Танц БГ“

„МАНДАЛА“ – съвременен танцов спектакъл

Създаване на съвременен танцов спектакъл в специфична среда.

Спектакълът изследва и интерпретира времето като създава съвкупен образ на човека от неговите времеви интерпретации. Пространството, в което ще се представя спектакъла ще бъде застлано с пясък. Движението в спектакъла ще придаде символика на пространството наподобявайки пясъчна мандала – древно изкуство в различни култури, интерпретиращо вътрешния свят.

Музикалната среда на спектакъла ще бъде изпълнявана на живо от професионални музиканти и от самите танцьори. Тя ще бъде създадена с инструменти от различни части на Земята: Кавал, Джембе и Кора (Африка) и др. В звуковата картина на спектакъла ще бъдат вплетени няколко песни, с определено сакрално съдържание, от различни националности (България Индия, Африка)

8.Заявление № 08-00-6323/30.06.2017г.

Арт център „Точно време“

 

„20 години са повод на едно ново начало“

Юбилеен гала концерт по случай 20 години от създаването на Вокална студия „Точно време“

По повод 20-годишен юбилей на Вокална студия „Точно време“ ще се проведе Концерт, с участието на бивши и настоящи възпитаница на школата, както и гости от цялата страна, сред които известни музиканти и изявени млади талантливи изпълнители. Част от юбилейния гала концерт ще бъде обвързана и с „Музикален импулс“, още една инициатива, създадена от Арт център „Точно време“, поставяща началото на нещо ново, което има потенциала да се превърне в една емблематична традиция за Бургас, която да допринесе изключително много за културния живот на града.

Този гала концерт ще предостави възможността на всички бургазлии и гости на града да влязат свободно в Летния театър и ставайки част от този празник да се докоснат до таланта на изявени млади изпълнители.

9.Заявление № 08-00-6324/30.06.2017г.

Росен Славов, секретар, Народно читалище „Хамалогика 2014“

 

 

Форум „Читалище на открито“

Проект „Читалище на открито“ представлява тридневен форум, който поставя въпроса за ролята на читалищата като общностни културни центрове и младежки пространства в един град. Ще сложим фокус върху потенциала им да помагат на младите хора да учат повече за себе си, за другите и за обществото в една среда, където да опознаят своята идентичност, да се докоснат до процесите за вземане на решение, да развиват междуличностни умения и да осъзнават последствията от своите действия.

 

край
ПРЕГЛЕЖДАНИЯ:
242
ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА:
07.07.2017 - 15:49
 

Разработка

WEB DESIGN AND SUPPORT: Дирекция "Информационно обслужване и технологии", Община Бургас

Всички права запазени! ©2015-2019 Общински съвет Бургас

 

RSS информационни канали

 www.burgascouncil.org  предлага RSS информационни канали с новините от сайта на своите посетители. Изберете от кои раздели искате да получавате анонси за материали, копирайте адреса и го въведете като емисия (feed) във вашия RSS четец. https://www.burgascouncil.org/rss.xml
Повече на https://www.burgascouncil.org/sitemap

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.